USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Нідерландах навчилися отримувати спирт з повітря
Голландські дослідники навчилися перетворювати вуглекислий газ, який міститься в повітрі, в алкоголь, повідомляє УНН.

Відзначається, що новий метод заснований на електрохімічному відновленні вуглекислого газу. Його планують застосовувати в першу чергу для очищення повітря.

Такі дані містяться в дисертації, підготовленій аспірантом Мін Ма з Технологічного університету Делфта в Нідерландах. Її захист пройшов успішно 14 вересня 2017 року. У своїй роботі він описав процеси, які відбуваються з різними металевими каталізаторами при їх використанні в електрохімічному відновленні вуглекислого газу. Зокрема, використання мідних нанопроволок призводить до утворення вуглеводнів, а Нанопористе срібло збільшує вихід чадного газу. Досліднику вдалося отримати безліч з'єднань вуглецю в будь-який заздалегідь заданій пропорції, в тому числі і етанол та метанол, тобто "звичайний" і метиловий спирти.

Вчений планує розробити методи більш виборчого синтезу окремих з'єднань і способи масштабування процесу до промислових масштабів.

Як повідомляє УНН, в помірних дозах алкоголь продовжує життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus