USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Нідерландах на 3 D-принтері друкуватимуть будинки з бетону
Повністю функціональні, житлові, надруковані за допомогою 3D-технології бетонні будинки постануть в місті Ейндховен, Нідерланди, пише Global analityk .

Це перше подібне починання у світі, адже ці будівлі будуть не просто художнім проектом. Зведення першого з п’яти будинків розпочнеться вже в цьому році.

«Project Milestone» — це поєднання зусиль Технічного університету в Ейндховен, муніципалітету та приватної будівельної ініціативи. Будинки не використовуватимуть природний газ, що рідко зустрічається в Нідерландах. Їх побудують у зеленому районі Босрійк, який єдиний у місті не пов’язаний з міським газопроводом.

«Наш проект — це перший у світі проект комерційного житла, заснований на бетонному 3D-друкові», — повідомляє університет на своєму веб-сайті. «Усі будинки заселятимуться, відповідатимуть всім сучасним вимогам комфорту і будуть придбані та орендовані агентством нерухомості».



Будинки будуватимуться по черзі. Таким чином інженери хочуть уникнути повторення потенційних помилок, яких вони можуть допустити при будівництві окремих споруд. Перший матиме площу 95 квадратних метрів і один поверх. Наступні будуть багатомісними. Їхня форма не випадкова — вони повинні бути схожими на великі валуни і вписуватись в зелений ландшафт району. Нерегулярна форма також є чудовим способом показати можливості нової технології, яка дозволяє дизайнерам зробити набагато більше, ніж у межах традиційного будівництва.

На перший погляд, поєднання бетону та 3D-принтера виглядає дивним. Однак виявляється, що структура матеріалу та витонченість друку — відмінний дует. За словами інженерів університету, комп’ютерний принтер може дуже точно вкладати бетон, «створювати деталі розміром з горохове зернятко» та «конструкції з абсолютно новими формами», що неможливо у випадку ручного будівництва. Принтер кластиме будівельний матеріал лише там, де це необхідно, що є величезною перевагою для навколишнього середовища: чим менше змарнованого бетону, тим менше викидів вуглекислого газу, що виділяється при виробництві цементу — основного компонента бетону.



Завдяки експериментальному характеру проекту, зведення будинків триватиме близько 5 років. Перший із них постане у середині 2019 року.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus