USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.60 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У нашій галактиці може існувати понад три десятки інопланетних цивілізацій – нове дослідження
Учені застосували нових підхід і заявили, що в нашій галактиці Чумацьких Шлях може існувати 36 інопланетних цивілізацій.

У новому дослідженні, проведеному Ноттінгемським університетом і опублікованому в The Astrophysical Journal, вони порахували, скільки планет можуть бути домівкою для інопланетного життя, якщо воно розвивається там аналогічно до Землі, передає ТСН.

Також робота може пролити світло на долю людства і припускає, що наші перспективи на довгострокове виживання не такі вже й високі.

«У нашій Галактиці має бути щонайменше кілька десятків активних цивілізацій, якщо припустити, що для формування розумного життя на інших планетах, як і на Землі, потрібно 5 мільярдів років», – резюмує Крістофер Конселіс з Ноттінгемського університету.

Як пояснюють вчені, вони подивилися на еволюцію в космічному масштабі. Цей розрахунок назвали астробіологічною межею Коперника. Таке обмеження зустрічаються в двох формах: перша «слабка» межа передбачає, що розумне життя формується на планеті в будь-який час після п’яти мільярдів років; друга «сильна» – життя формувалася між 4,5 і 5 мільярдами років тому.

Нове дослідження керувалося останнім принципом, а також передбачало, що життя має розвиватися у середовищах, багатих на метали. Так, людство з’явилося саме у такому середовищі завдяки Сонцю.

Водночас виявлення будь-яких цивілізацій в нашій галактиці залежить від того, наскільки добре ми можемо вловлювати сигнали, що посилаються в космос. А середня відстань до будь-якої можливої ​​цивілізації становить 17 тисяч світлових років, що робить спілкування дуже складним.

Окрім цього, інший сценарій передбачає, що ми – єдине розумне життя в галактиці, і що цивілізації вимирають раніше, ніж ми зможемо їх виявити.

«Якщо ми з’ясуємо, розумне життя – це звичайне явище, то це означало б, що і наша цивілізація може існувати набагато довше за кілька сотень років. Але якщо активних цивілізації у нашій галактиці не знайдеться, це буде поганим знаком для тривалості нашого власного існування. У пошуках позаземного розумного життя, навіть якщо ми нічого не знаходимо, ми відкриваємо власне майбутнє і долю», - говорить Крістофер Конселіс.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus