USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У надрах Землі знайшли сліди інших планет
Новонароджена Земля «з'їла» кілька зародків планет після її зіткнення з Тейєю, прародителькою Місяця. Сліди цього геологи знайшли в найдавніших породах планети в Гренландії.

«Розрахунки показують, що надра Землі містять в собі набагато більше подібної матерії, ніж вважали наші колеги. Це змінює історію її еволюції», - повідомив Сімон Мархи з Південно-західного дослідницького інституту в Боудера (США), пишуть в журналі Nature Geoscience.

Останні 30 років вважали, що Місяць утворився в результаті зіткнення Тейї із «зародком»ф Землі. Зіткнення призвело до викиду матерії Тейї в космос. З цієї матерії і сформувався Місяць. Теорія зіткнення Землі з великим небесним тілом пояснює масу Місяця, малий вміст заліза на ній і інші параметри.

Кількість інопланетного матеріалу в складі Землі може досягати половини відсотка маси Землі - проте ці найдавніші породи в основному приховані під пізнішими шарами - цілком земними вулканічними і осадовими гірськими породами. На Землі інопланетні породи можна відрізнити за їх властивостями - наприклад, у них зустрічається підвищений вміст таких рідкісних металів, як вольфрам і гафній.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus