USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У музеї випадково виявили гігантське яйце птаха-слона. Фото
Яйце епіорніса (птахи-слони, які вимерли) пролежало у сховищі Музею науки в Буффало більше 50 років. Вчені натрапили на нього випадково, складаючи каталоги музейних експонатів. На коробці була позначка - «точна копія», проте радіологічний аналіз показав, що яйце справжнє і навіть містить скам'янілий зародок.

Про це повідомляє "Вокруг света".

Епіорніси - гігантські нелітаючі птахи, які досягали 3 метрів у висоту та важили півтонни. Вони несли яйця в 150 разів більші за курячі, мешкали на острові Мадагаскар і вимерли в 17 столітті з вини людей, які не тільки полювали на птахів, а й крали з гнізд яйця.

Яйце, що зберігалося в Музеї Буффало, - одне з найбільших у світі. Довжина його - 30,5 см, діаметр - 71 см. Важить екземпляр близько 1,3 кг.

Музей купив яйце в 1939 році. У 1950 році його виставляли на огляд, а потім відправили в сховище, неправильно промаркували коробку і забули про нього на півстоліття.


За оцінками фахівців, у світі збереглося лише 40 цілих яєць птиха-слона. У 2013 році на аукціоні Christie's в Лондоні яйце епіорніса продали за $ 100 тисяч.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus