USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Мʼянмі знайшли рештки найменшого з відомих науці динозаврів. Фото
У Мʼянмі вчені знайшли рештки найменшого з нині відомих динозаврів.

Про це повідомляє theБабель.

Тварина отримала імʼя Oculudentavis khaungraae («окатий і зубастий птах») за великі очниці, помітні зуби й зовнішність, яка нагадує колібрі. Вважається, що динозавр був активний у світлий час доби та, імовірно, харчувався безхребетними.

Знахідку виявили працівники Інституту палеонтології хребетних і палеоантропології Китайської академії наук на чолі з Цзинмай ОʼКоннор у зразках бірманського бурштину. Вони піддали зразок компʼютерній томографії і таким чином визначили розмір і будову тварини та дійшли висновку, що це був динозавр.

За словами вчених, Oculudentavis – найдрібніший з відомих динозаврів. Вони сподіваються, що найближчими роками зʼявляться нові методи, більш інформативні, ніж компʼютерна томографія, які дозволять дізнатися більше про біохімію цього динозавра, не руйнуючи зразок.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus