USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У метро Лос-Анджелеса знайшли скам'янілості гігантських ссавців
При будівництві метро в Лос-Анджелесі були знайдені скам'янілості доісторичних ссавців. Палеонтологи стверджують, що це скелет гігантського лінивця, вимерлої морської видри і кита, передає Вокруг Света.

Ці тварини мало схожі на сучасних. Гігантські лінивці, що жили на континенті 35 млн років тому, виростали до 6 метрів і досягали ваги в кілька тонн. Про причини їх вимирання ведуться суперечки: вчені до цих пір не можуть з упевненістю сказати, що вбило древніх гігантів - кліматичні зміни або полювання аборигенів. Деякі види гігантських лінивців вели водний спосіб життя.

Викопна морська видра володіла неймовірно потужними щелепами, що допомагали розколювати панцир сучасних їй ракоподібних, важила близько 50 кг і виростала до двох метрів завдовжки.

З проханням провести розкопки керівництво метро звернулося до команди палеонтологів після того, як у кінці минулого року будівельники підземки випадково наткнулися на скам'янілості мамонта. Вчені також консультують робочих, як поводитися з виявленими скам'янілостями, щоб не пошкодити їх.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus