USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У метеориті знайшли сліди мікробів
Група вчених з Науково-дослідного центру астрономії і наук про Землю в Будапешті заявила про те, що в марсіанськомуметеориті ALH-77005, який був знайдений в Антарктиді, міститься безліч мінералізованих біосигнатур. Як повідомляє Naked science, вони включають в себе коккоподібних, ниткоподібні структури і органічний матеріал, пише ZN.

Ахондритовий метеорит був знайдений у кризі в області пагорбів Аллана під час полярної місії Японського національного інституту 1977-1978 років. Він має круглу форму, його поверхня частково згоріла, а потім її відполірував вітер. На думку дослідників, його вік становить 175 мільйонів років, а космічні промені впливали на нього близько трьох мільйонів років.

У ході дослідження вчені проаналізували тонкий шар ALH-77005 за допомогою оптичної та FTIR-ATR-мікроскопії. Вони змогли зареєструвати присутність коккоподібних і ниткоподібних структур (ймовірно, утворених мікробами, що окислюють залізо), органічний матеріал і біогенні мінерали на зразок феррігідріта, гетиту і гематиту.

«Інші ознаки біогенності ALH-77005 включають сильну негативну δ13C, а також збагачення залізом, марганцем, фосфором і цинком в сценарії, що підтримує ударне плавлення. Наше дослідження припускає присутність на Марсі мікробного посередництва », – заявили дослідники.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus