USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Мексиці знайшли руїни монументів бога підземного світу, яким понад 1,5 тис. років. Фото
На вершині гори Серро-де-ла-Пенья в Мексиці знайшли два кам’яні монументи з візерунками, яким може бути більше 1,5 тис. років.

Про це повідомляє Zik з посиланням на Mexico News Daily.

Зазначається, що пам’ятки створила стародавня Сапотецька цивілізація, яка існувала на півдні сучасної Мексики приблизно в 500-х роках н.е.

Найкраще зберіглася стела, яка зображує людину з рогами та кігтями, одягненими в постільну тканину. Є також каміння, вигравіровані зображеннями ігуани, птаха, схожого на орла, та бога-кажана у формі жінки (в міфології окремих давніх народів кажан асоціювався зі cмepтю і жертвопринесенням).

Крім того, на підлозі і стінах скелястого пагорба вчені знайшли 87 гравірованих глифів (символів, вирізьблених на камені). Вважається, що їх вирізали сапотеки або жителі Теотіуакана. Археологи вважають, що на цьому місці могли бути 7 пірамід, оточених палацами правителів, церемоніальна площа та двір для ігор.

Сліди давньої цивілізації виявили місцеві селяни. Вважається, що місцевість була «загубленою» з 6 століття. Руїни розміщені на висоті 1,845 метрів, тому до знахідки доводиться підніматися близько 2,5 годин.

Сапотецька цивілізація виникла близько 2,5 тис. років тому. Сапотеки вірили у багатьох богів, які були пов’язані з тваринами чи рослинами. Розквіт народності припав на період з 2 по 9 століття, але їх підкорили іспанські конкістадори у 16 столітті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus