USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Мексиці вперше за 60 років узбережжя «засвітилося» неоново-синім кольором. Відео
У мексиканському Акапулько вперше за 60 років узбережжя на одному з пляжів засвітилося блакитним кольором.

Про це повідомляє ТСН.

Біолюмінесценція – це здатність живих організмів світитися. Така властивість притаманна водоростям, молюскам, медузам та бактеріям.

Це явище сталося на узбережжі Акапулько вперше за 60 років. За словами біологині Енріке Аяли Дюваль, фітопланктон, через якого хвилі «фарбуються» у яскраво-блакитний колір, насправді дуже поширений.

Він може жити самостійно на поверхні або в травних трактах інших морських тварин.

Спочатку причиною появи планктонів вперше за довгий час назвали відсутність великої кількості людей на пляжі. Однак біологиня спростувала це припущення.

«Біолюмінесценція – це світло, що виникає в результаті біохімічної реакції, в якій велику частину часу беруть участь люциферин [білок], молекулярний кисень і АТФ [аденозинтрифосфат], які реагують за допомогою ферменту. Люціферази наступним чином: кисень окисляє люциферин, люціферази прискорює реакцію, а АТФ забезпечує енергію для реакції, виробляючи помітну воду і світло вночі », – розповіла науковиця.

Припускають, що біолюмінесценція виникла в результаті еволюції. В атмосфері Землі концентрація кисню майже дорівнювала нулю і поступово збільшувалася через збільшення присутності організмів, що здатні на фотосинтез. Так, організми звільнялися від токсичного для них кисню, й через це у воді створювався ефект біолюмінесценції.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus