USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Мексиці під час будівництва залізниці виявили сотні артефактів майя
У Мексиці на місці будівництва залізничної дороги археологи виявили сотні артефактів, 80 місць поховань та тисячі інших фрагментів цивілізації майя.

Про це повідомив Національний інститут антропології та історії Мексики (INAH).

Археологи знайшли не лише окремі предмети, але й цілі кургани та бази зі складною архітектурою. Серед знахідок є об’єкти, які становлять особливий інтерес серед учених.

Серед знайденого — кераміка і прості камʼяні обриси соломʼяних будинків мая та навіть церемоніальні платформи. Особливу увагу археологів привернули дві керамічні посудини з ручками та основами у формі жіночих грудей. Такий посуд, на думку вчених, використовували для розливу дорогоцінних рідин, таких як шоколад і парфуми.

За словами науковців, така масштабна знахідка часів майя значно розширить їхнє уявлення про життя цієї цивілізації.

Як з’ясували під час попереднього аналізу, майя населяли цю територію протягом довгого часу: починаючи з 850-700 років до нашої ери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus