USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Мексиканській затоці виявили підводне кладовище, якому 7000 років
Підводні археологи знайшли біля берегів США стародавнє поховання корінних американців.

Влітку 2016 року аквалангіст виловив біля берегів штату Флориди щелепну кістку і відправив її фотографію в Бюро археологічних досліджень. Один зуб все ще тримався на щелепі, але його поверхня була практично стерта – вочевидь, через вживання жорсткої їжі. Це дало вченим підставу вважати, що вони мають справу з доісторичною людиною.

В ході подальших пошуків водолази також витягли з дна зламану кістку руки, три фрагменти черепа і кілька дерев'яних дощечок. Дослідники припустили, що тисячі років тому тут був цвинтар, передає Вокруг Света.

Близько 14 000 років тому клімат на Землі почав змінюватися, льодовики розтанули, рівень океану піднявся і цю місцевість затопило.
Раніше інтерес підводних археологів лежав переважно в площині корабельних аварій, але останні знахідки змусили їх змінити свій погляд. Вчені кажуть, що у цього регіону набагато більший археологічний потенціал, ніж вони думали.

У 2017 році команда аквалангістів повернулася до Флориди, щоб дослідити цю ділянку уважніше, і знайшла фрагменти людських кісток, знаряддя праці та рештки тканин. Радіовуглецевий аналіз деревини показав, що артефактам приблизно 7000 років.

Археологи також з'ясували, що початковим місцем поховання був прісноводний ставок із торф'яним дном.

«Швидше за все, тіло померлого загортали в домоткане полотно і опускали на дно ставка», - говорить Райан Даггінс, директор Бюро археологічних досліджень.

Вчені здивовані тим, наскільки добре збереглися ці останки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus