USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Знайшли найстаріше зображення какаду в Європі, датоване XIII ст
Найстаріше зображення австралійського папуги какаду знайшли у бібліотеці італійського Ватикана у манускрипті XIII ст.

Документ датується 1241-1248 роками. Це на 250 років раніше, ніж попереднє відоме зображення птаха. Відкриття змінює уявлення про торгові маршрути того часу, передає слова науковців ВВС.

Зображення какаду знайшли у манускрипті XIII ст. у бібліотеці Ватикану

"Те, що какаду потрапив на Сицилію, свідчить про розвинуту мережу у торговців на північ від Австралії. Вона сягала західних регіонів Близького Сходу та навіть далі", - вважає доктор Хізер Далтон із австралійського університета Мельбурна.

На малюнку зображений великий жовточубий чи тритоновий какаду. Він походить з північної Австралії, Папуа-Нової Гвінеї або островів Індонезії, кажуть науковці. Батьківщину птаха європейці відкрили щонайменше через 400 років - на початку XVII ст.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus