USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Малайзії помер останній суматранський носоріг через рак
25 Листопада 2019 10:39
0
У Малайзії попрощались з останнім носорогом свого виду.

Тепер у цій країні цей вид тварин офіційно вважають вимерлим, повідомляє theБабель.

А це – найменший за розміром і найбільш древній із видів носорогів.

Відомо, що, крім утримуваних в неволі носорогів, в Азії залишилося близько 100 особин цього виду, однак вченим не вдалося їх знайти. 25-річна самка на імʼя Іман померла від раку, з 2014 року вона проживала на острові Борнео. Останній самець малазійського носорога помер у травні цього року.



«Її смерть була природною, і безпосередня причина була віднесена до категорії шокових. Іман приділяли пильну увагу і турботу з того моменту, як її отримали в березні 2014 року, аж до моменту її смерті», – заявила міністр туризму, культури і навколишнього середовища штату Сабах Крістін Лʼю.


Раніше цей вид був поширений по всій південній та південно-східній Азії. Тепер цих тварин на планеті менше сотні. Найбільше потерпають cуматранські носороги саме від діяльності людини. Великою проблемою також є нечисленність популяцій. Крім того, цей вид важко вивести штучно. Спроби це зробити у Малайзії виявились невдалими.



Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus