USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Лондоні знайшли невідому раніше могилу Людини-слона: фото
Дослідниця виявила могилу померлого 130 років тому британця Джозефа Мерріка, знаменитої Людини-слона, названого так через жахливу ​​деформацію тіла.

Він помер у віці 27 років через ускладнення, викликані деформацією черепа та вагою голови.

Про це повідомляє інформаційне джерело Корреспондент.net.

У Мерріка була деформація скелета і м'яких тканин, що, з одного боку, дало привід суспільству перетворити його у свого роду шоу, а з іншого - викликало гостру медичну цікавість.



Його скелет зберігався в Королівській лондонській лікарні з моменту його смерті. Але дослідниця Джо Вігор-Мунговін заявила, що виявила місце поховання м'яких тканин Мерріка.

Він помер 11 квітня 1890 року, у віці 27 років, задихаючись від тяжкості власної голови, мабуть, після спроби лягти.

Його голова була 36 дюймів (91 см), його праве зап'ястя - 12 дюймів (30 см) і один з його пальців - 5 дюймів (13 см) в окружності.

Похований був Меррік на кладовищі у східній частині Лондона поруч з могилами жертв Джека-різника, які були вбиті, приблизно, в той же час.

Відзначається, що місцева влада обіцяла встановити на раніше безіменній могилі меморіальну табличку з ім’ям Мерріка.

На думку сучасних медиків, Меррік страждав від синдрому Протея – рідкісного генетичного захворювання, що викликає незвичайний ріст голови, кісток і шкіри.

Меррік неодноразово ставав персонажем книг, п’єс, фільмів і навіть опер.

У 1980 році відбулася прем’єра фільму Девіда Лінча «Людина-слон», номінованого на премію «Оскар» в восьми категоріях.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus