USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Лондоні жінка знайшла на березі річки меч XVI століття. Фото
Жителька Лондона Лара Майклм під час прогулянки знайшла мечXVI століття у багнюці на березі Темзи.

Про це повідомляє ТСН.

Письменниця Лара Майклм захоплюється пошуком скарбів у бруді. Під час чергової прогулянки жінка знайшла ручку меча на березі Темзи у центрі Лондона.

Імовірно, інкрустована міддю дерев’яна ручка меча пролежала на дні річки близько 300 років. Вона збереглася завдяки тому, що була в анаеробному середовищі. Увагу жінки привернув блиск міді, який вона прийняла за золото.

«Це одна з моїх найкращих знахідок», – наголосила письменниця.
Жінка має намір передати зброю експертам Лондонського музею. Вони вже ознайомилися з фотографіями та підтвердили, що меч може датуватися XVI століттям.

Жінка не хотіла показувати точне місце, де знайшла меч, бо побоюється, що якщо вона зробить це, на це місце прийдуть натовпи людей, сподіваючись знайти інші артефакти. Пошуки скарбів на березі Темзи незаконні без спеціального дозволу від портової влади Лондона. Знайдені предмети не можна продавати у приватному порядку.

За останні 30 років Музей Лондона отримав понад 90 тисяч об'єктів, знайдених на березі Темзи, але для широкого загалу представлені лише деякі з них.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus