USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У лабораторії вчені виростили каву. Вона пахне і смакує, як звичайна
Науковці у Фінляндії у лабораторії виростили каву з рослинних клітин. Дослідники вважають, що таке виробництво матиме менший вплив на навколишнє середовище.

Про це повідомляє Центр технічних досліджень Фінляндії, передає Громадське.

У світі зростає попит на каву, тож потрібно збільшувати площі, на яких ростуть кавові дерева. А це може призвести до вирубки інших лісів. Тому вчені вважають, що альтернативним способом може стати вирощування кави у лабораторії.

Фінські дослідники культивували рослинні клітини, помістивши їх у спеціальний розчин. Після цього вони отримали біомасу, яку висушили та обсмажили – вона стала схожа на кавову гущу.
За словами вчених, смак і запах створеної у лабораторії кави не відрізняється від звичайної. Також кажуть, що процес виготовлення можна змінювати у залежності від того, який смак напою хочеться отримати. Наприклад, можна додавати ароматизатори.

Наразі уся кава з лабораторії є експериментальною їжею. У Європі таку продукцію спершу мають визнати їжею перед тим, як почати її продаж.

А у Сполучених Штатах дозвіл має видати Управління з продовольства і медикаментів США (FDA).

На думку дослідників, вони зможуть збільшити виробництво та отримати дозволи на продаж від регуляторів через чотири роки.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus