USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Києві випадково знайшли надгробок генерала, який звільнив Болгарію від османів
У Києві під час будівельних робіт знайшли надгробок генерала, який звільнив Болгарію від османського панування.

Про це у фейсбуці повідомив доктор історичних наук, директор Науково-дослідного інституту козацтва імені Степана Бандери Тарас Чухліб, пише Укрінформ.

«18 грудня 2020 року бульдозеристи в Києві випадково натрапили на надмогильний надгробок генерала, який звільнив Болгарію від османського панування, вихідця з шляхетсько-литовської та козацько-старшинської української родин: Спокойський-Францевич Євгеній Степанович (15.03.1835 – 09.07.1907) – генерал-лейтенант», – написав дослідник історії України, Польщі та Туреччини.
Він додав, що вчений-науковець, кандидат історичних наук з Інституту історії НАНУ Олександр Алфьоров виїхав на місце знахідки та зробив усе можливе для опису й консервації унікальної знахідки. «А тепер щось із нею треба робити», – уточнив Чухліб.
Спокойські-Францевичі належали до шляхетських литовських родин. Родичались із козацькими родами Кулябок-Корецьких.
Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 19 Грудня 2020 18:37
Науково-дослідний інститут козацтва імені Степана Бандери !!! Вибачте, але при всій повазі до Бандери, ніякого відношення до козацтва чи його вивчення він не мав. Чому ідіот, який це придумав, не назвав інститут іменем Дмитра Яворницького, адже більше , ніж ця людина, ніхто не зробив для вивчення козацтва

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus