USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Китаї виявили стародавню гробницю з цікавими малюнками. Вражаюче відео
У Китаї в провінції Хенань виявили гробницю з білим мармуровим ліжком. Стародавня знахідка має 1400 років.

Гробниця належала Цюй Цин та його дружині. Вони входили до династії Сунь, яка правила у 581 – 618 роках.

Про це сказав директор відділу розкопок міського науково-дослідного інституту культурних реліквій та археології Цзяо Пен, інформує 24 Канал.

Сім’я жила в районі Лунс на території сучасної провінції Ганьсу. Цей регіон був важливою ділянкою стародавнього Шовкового шляху і тому перебував під впливом культур Європи, Західної і Центральної Азії.

Різьблення на гробниці

Археологи зазначили, що на місці поховання виявили елементи як буддизму, так і перської релігії. На ліжку вирізьблені малюнки, які показують сцени життя власників гробниць. Також є зображення релігійних фігур на кожному кінці в стилі зороастризму та лотос в буддійському стилі.
«Ліжко та десятки зображень, пов’язаних з буддизмом і зороастризмом, є свідченням обміну між східними і західними цивілізаціями, що має велике значення для вивчення етнічного та релігійного змішання», – сказав археолог Кун Демін.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus