USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Китаї знайшли руїни древнього імператорського палацу
Китайські археологи під час проведення розкопок в провінції Шеньсі, на північному заході Китаю, виявили добре збережені залишки багатоповерхового палацу часів династії Тан (618-907 рр. н.е.).

Про відкриття повідомляє Урядовий кур'єр. Залишки палацу знаходяться на археологічній ділянці Чаоюань. Це група споруд, що понад тисячу років тому виглядала куди більш велично.

На думку археологів, це був палац Хуацін – один з головних імператорських палаців на горі Лішань в Сіані, древньої столиці Китаю і нинішньої столиці провінції Шеньсі. Розкопки на цьому місці ведуться з 2018 року. За цей час вдалося не просто розкопати більшу частину палацу, а й частково відтворити його архітектуру.

«Археологічні розкопки підтвердили, що це унікальний багатоповерховий будинок династії Тан, побудований з використанням кращих будівельних технологій того часу», – сказав Сін Фулай з провінційного інституту археології Шеньсі.

На думку вчених, Чаоюань став свідком процвітання і занепаду імперії Тан. Сам той факт, що палац Хуацін був багатоповерховим, говорить про могутність цієї держави.

Однак імперія Тан була зруйнована. Змінила її династія Північна Сун (960-1127 рр. н.е.), за якої палац був перебудований і, ймовірно, був помітно видозмінений. Друга масштабна реконструкція була проведена за часів ранньої династії Юань (1271-1368 рр. н.е.).

«Археологічні розкопки на цьому місці надають нові дослідницькі матеріали для розуміння планування палацу Хуацін, структури ділянки Чаоюань і його впливу на архітектуру наступних поколінь», – вважає Сін Фулай.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus