USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Китаї знайшли «моторошну гробницю» династії Шан. Фото
Китайські археологи під час проведення розкопок в провінції Хенань виявили велику кількість гробниць і жертовних поховань, датованих пізнім періодом правління династії Шан (1600-1046 рр. до н.е.), повідомляє Zik.

Як зазначається, знахідка була зроблена під час розкопок на археологічній ділянці Чайчжуан в місті Цзіюань. Гробниці представників вищого стану ще потрібно детально вивчити, але дослідники вже проаналізували більш прості поховання, які свідчать про існування досить жорстоких похоронних обрядів.

До прикладу, археологи розкопали жертовну яму, в якій знаходилися останки людини. Вона була похована у позі на колінах зі схрещеними на грудях руками.

Ця людина стояла обличчям на північ. Ймовірно, в ямі вона була обезголовлена. Поза свідчить про те, що її принесли в жертву, можливо, за її ж згодою.

Окрім того, поряд з останками жертв вчені виявили декілька людських кісток, так званих кісток оракула, на яких були нанесені різні знаки. На одній з них зображено ієрогліф «Кан». Він позначав конкретний спосіб жертвопринесення: принесення в жертву людей або худоби в ямах.

Дослідники відзначають, що раніше в жертовних ямах не знаходили останки людей, принесених в жертву які б стояли на колінах. Всі ці люди були поховані в лежачому положенні. Однак використання ієрогліфа вказує на те, що за часів династії Шан вертикальні поховання практикувалися дуже широко.

Додамо, що в ході розкопок археологи також виявили древні ями з сажею, дороги, залишки будинків і цілий набір реліквій, включаючи кераміку, вироби з каменю, кістки, черепашок і нефриту.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus