USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Китаї знайшли колодязь віком понад дві тисячі років. Фото
На півночі китайської провінції Шаньсі виявили дерев’яний колодязь, виритий більше двох тисяч років тому.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Аналіз деревини показав, що колодязь побудували приблизно в кінці періоду Воюючих царств (475-221 рр. до н. е.).

Його глибина становить дев’ять метрів, а ширина – 4,5 метра.

Дерев’яна конструкція має дев’ять стінок (в стародавньому Китаї це число символізувало довговічність і світлий початок «янь»).
Зазначається, що технологія дерев’яної кладки колодязя «дуже вишукана», а його відкриття має велике значення для дослідження технології будівництва древніх колодязів і ранніх дерев’яних будівель.
У період Воюючих царств на території Китаю існувало кілька територіальних утворень, у кожного з яких був свій правитель. Вони змагалися і воювали один з одним.

До 221 році правитель царства Цинь на ім’я Ін Чжен, який увійшов в історію як перший китайський імператор Цінь Шихуанді, підпорядкував і об’єднав сусідні землі під своєю владою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus