USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Китаї понад 20 осіб погодилися клонувати своїх котів за 55 тисяч доларів
У першому кварталі 2019 року Китай представить перше клоноване кошеня. Використовувати будуть ту ж технологію, що і при клонування овечки Доллі. Про це пише TheБабель з посиланням на Global Times.

Чжао Цзяньпін, заступник генерального директора пекінської біотехнологічної компанії Sinogene, заявив у вівторок, що з використанням тієї ж технології, яка використовувалася для створення Доллі, очікується поява першого клонованого кошеня в першому кварталі 2019 року.

Цзяньпін зазначив, що клон має низьку дослідницьку цінність, але його компанія розглядає величезний потенціал ринку клонування домашніх тварин в Китаї.

Компанія також пропонує послуги з клонування домашніх тварин за ціною 380 000 юанів (1,5 млн гривень) кожна. Цзяньпін сказав, що його компанія вже отримала близько 20 клієнтів. Клонування тварини займає 6-10 місяців.

Вихованець-клон імітує зовнішній вигляд оригіналу, використовує те ж саме клітинне ядро, але йому не вистачає оригінальної пам'яті та емоцій.

«Незважаючи на те, що вони не зовсім такі ж, як у оригінального вихованця, клон все одно пропонує сильну емоційну підтримку своїм власникам», - сказав Чжао.

Собак вважають найважчим для клонування тварин, головним чином тому, що репродуктивна фізіологія собак відрізняється від інших ссавців. Їх яйцеклітини більш чутливі до стимуляції змін зовнішніх умов.

Лай Лянсюэ, технологічний консультант Sinogene, розповів, що з допомогою клітини можна також редагувати гени тварин для певних цілей, таких як видалення вроджених дефектів або використання їх у якості лабораторних тварин для перевірки захворювань.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus