USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Китаї на місці майбутнього аеропорту знайшли 3500 гробниць
Під час підготовчих процедур для побудови третьої черги аеропорту Сіаня, вчені проводили археологічні розкопки, і знайшли на відведеній під будівництво території три з половиною тисячі стародавніх гробниць.

Про це повідомляє ТСН.

Вік знахідок поки не встановлено. Це не перший випадок, коли промислове будівництво допомагає вченим краще дізнаватися культуру своєї країни.

Місто Сіань, де відбувалися розкопки, має давнє походження, саме звідси Піднебесною керували тринадцять китайських династій протягом десятків сотень років.
У місті жило багато знаті, тому в землі і донині знаходять безліч багатих і дивовижних артефактів стародавнього Китаю.
Під час будівництва другої черги того ж аеропорту одинадцять років тому, археологи відкопали шістдесят гробниць і понад тисячу історичних артефактів часів стародавнього Китаю.

А роком пізніше під час будівництва чергової гілки метро робітники натрапили ще на шість древніх поховань. У всіх випадках розкопки відбувалися під керівництвом фахівців з Інституту археології провінції Шеньсі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus