USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У космос відправили сміттєзбиральну машину
До міжнародної космічної станції на борту ракети SpaceX Falcon 9 прибув збирач космічного сміття, повідомляє Голос Америки.

Його розробляли декілька компаній разом з європейським космічним агентством.

Супутник RemoveDebris важить 100 кг і оснащений 30-сантиметровим "гарпуном" компанії "Airbus", який зможе виловлювати сміття навколо робочого супутника. Він також зможе викидати спеціальну сітку.

Як тільки сітка виловлює об'єкт, вона кидається геть, щоб сміття згоріло під час входження в атмосферу Землі. Після розгортання на міжнародній космічній станції супутник спочатку проведе випробування з мікросупутниками (Cubesats), які виконають роль космічного сміття.

Зараз нараховується 6800 тонн сміття на низькій навколоземній орбіті. 23 000 об'єктів, які простежуються та 26 000 тисяч, які відстежити не можна.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus