USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Кореї розробили прозорі сонячні панелі, які можна вбудувати у смартфон
Корейський винахідник розробив технологію прозорих сонячних панелей, які можна застосовувати в будівництві та виробництві електроніки. Основа пристрою – діоксид титану та оксид нікелю.

Автор розробки – дослідник Джундонг Кім. Детальну інформацію про технологію виготовлення пристрою він виклав у статті, пише 24 канал.

Новітні панелі виготовлені з діоксиду титану (поглинає ультрафіолетові промені) та оксиду нікелю (пропускає світло). Зазначається, що прозорість дозволить користувачам отримувати набагато більше «чистої» енергії, ніж зараз. Так, новими панелями можна буде оснащувати вікна в будівлях, теплиці та навіть смартфони. Крім того, їх можна застосовувати в медицині й транспорті.

Наразі технологія перебуває на етапі випробувань, тож про комерційне виробництво мова не йде. Річ у тім, що коефіцієнт перетворення сонячного світла в енергію становить близько 2,1%. Такого показника вистачає хіба що для живлення невеликого електромотора. До слова, ККД традиційних сучасних панелей досягає 16 – 19%.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus