USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Колумбії дитина знайшла стародавнього рибоящура на території монастиря
Унікальна скам'янілість була у відвідувачів під ногами. Буквально.

Симпатичний камінь з незвичайним малюнком «риби-ящірки» випадково трапився під ноги маленькому туристу в Колумбійському монастирі Канделарія, передає Вокруг Света.

Ла Канделарія, що означає Стрітення Господнє, - один із найстаріших монастирів країни, він заснований Маттео Дельгадо в 1604 році.

Хлопчик сфотографував незвичайний відбиток у камені і показав співробітникам місцевого музею Centro de Investigaciones Paleontologicas. Музей, вражений цінністю знахідки, зв'язався з університетом Альберти в Канаді, де підтвердили, що це скам'янілість Candelarhynchus padillai - риби, вимерлої 90 мільйонів років тому.
Доісторичний рибоящір трохи нагадує баракуду (довге тіло, хижі зуби), проте родичів серед сучасних морських мешканців не має.

«Сьогодні в тропічних водах живе величезна кількість різновидів, - коментує знахідку Оксана Вернигора з університету Альберти, - однак не ясно, наскільки різноманітний був тутешній океанський світ в давнину, особливо в крейдяний період. Кожне таке відкриття заповнює прогалини в наших знаннях».

Ця знахідка з розряду тих, що трапляються один раз у житті. Вчені вже назвали скам'янілість унікальною, оскільки неушкоджений скелет доісторичного мешканця океанських глибин зустрічається надзвичайно рідко.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus