USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Канаді з дна озера підняли підводний човен нацистів. ВІДЕО
На дні озера Онтаріо було виявлено німецький підводний човен часів Другої світової війни, що зник у 1943 році, повідомляє new-s з посиланням на Daily Report.

Ця знахідка є першим реальним доказом того, що нацисти запливали на територію Великих озер Канади, що, своєю чергою, пояснює загадкові зникнення кораблів в даному регіоні в 1943 році.

Для вилучення судна, випадково виявленого аквалангістами, була задіяна служба Берегової охорони США. Щоб підняти підводний човен з дна озера знадобилося 30 годин.

Знайдений човен ідентифікували як UX-791 – експериментальну субмарину, побудовану на базі U-1200. В 1943 році човен зник безвісті і, як вважали історики, затонув поблизу канадських берегів. Зазначимо, що експериментальна субмарина потопила три вантажних і два рибальських судна, а також пошкодила американський авіаносець USS Sable (IX-81).

Читай також: БІЛЯ БЕРЕГІВ ІСЛАНДІЇ ЗНАЙШЛИ ЗАТОНУЛИЙ КОРАБЕЛЬ ІЗ ЗОЛОТОМ ТРЕТЬОГО РЕЙХУ

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus