USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Канаді випадково виявили велетенську загадкову печеру
Гігантська незвідана печера в Канаді, довжина якої становить близько 100 м, а ширина — 60 м, залягає в карстовому шарі на території парку Уеллс-Грей (Gray Provincial Park) у Британській Колумбії.
Про це пише Ракурс з посиланням на National Geographic.

Впродовж більшої частини року печеру повністю вкриває сніг. Тому, згідно з припущеннями вчених, раніше про неї нічого не було відомо.

Однак через глобальне потепління сніговий покрив поступово зникає, відкриваючи гігантське заглиблення у землі.

Печеру неофіційно назвали «ямою Сарлакка» — за схожість з лігвом монстра з всесвіту «Зоряних воєн».


Першими цю печеру помітили співробітники природоохоронного міністерства Канади, які проводили підрахунок оленів з гелікоптера. У вересні тут побувала перша дослідницька група, але з’ясувати глибину печери спелеологи не змогли. Вони спустилися на глибину 80 м, де лежав сніг і лід.

Відомо, що в печеру впадає водоспад. За однією з теорій, протікаючи цією печерою, потік води може виходити на поверхню приблизно через два кілометри.

За словами вчених, такі глибокі печери — рідкість для Канади.

Точні координати печери поки тримають в таємниці від громадськості, оскільки спочатку тут планують провести кілька професійних досліджень.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus