USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Канаді 12-річний хлопець знайшов кістки рідкісного динозавра, який жив 69 млн років тому. Фото
Натан Грушкін із Канади з шести років захоплюється динозаврами.

У 12 років йому разом із батьком вдалося знайти кістки гадрозавра, який жив 69 мільйонів років тому.

Про це повідомляє Thromadske з посиланням на природоохоронну організацію Nature Conservancy of Canada.

У липні юний палеонтолог пішов разом зі своїм батьком у похід у провінції Альберта. Під час прогулянки вони помітили кістки, що стирчали зі скелі. Натан розповів, що коли вперше побачив знахідку, то «буквально втратив мову».

«Я не був схвильованим, хоча мав би. Я був дуже шокований, що зробив відкриття динозавра», – сказав хлопець у коментарі BBC.
Батько хлопця Діон розповів, що кістки виглядали, наче зроблені з каменю – їх не можна було сплутати ні з чим іншим. Також Натан знав, що скам’янілості захищаються законом, тому після повернення з прогулянки він повідомив про знахідку в Королівський музей Тіррелл.

Дослідження скам’янілостей тривали до 15 жовтня. За цей час палеонтологи знайшли від 30 до 50 кісток, які належали 3-4-річному гадрозавру. У музеї також заявили, що знахідка Натана та його батька – дуже важлива, бо про молодих гадрозаврів науковці знають мало.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus