USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Каліфорнії сотні мідій зварилися на узбережжі через сильну спеку
Молюски вимерли вздовж 225-кілометрової берегової лінії.

У Каліфорнії екстремальні температури в червні привели до найбільшої загибелі мідій за останні за 15 років, пише ТСН.

Координатор досліджень морського заповідника Джекі Сонс заявила, що вперше бачить таку масову загибель мідій через високі температури.

Вона розповіла, що мідії були повністю зварені всередині, а раковини зовні обгоріли. Це сталося через 37-градусну спеку.

«Зварених» молюсків знаходили вздовж берегової лінії довжиною 225 кілометрів.

Сонс зазначає, що відмирання мідій вплине на решту морської екосистеми.



«Мідії є основними в своїй екосистемі. Еквівалентом є дерева в лісі – вони надають притулок і середовище проживання для багатьох тварин, тому, коли ви впливаєте на основне середовище проживання, вона має свій вплив на решту системи», – пояснила Сонс.

Вчена побоюється, що такі ситуації спричинять зміни на всьому каліфорнійському узбережжі.

Подібне велике вимирання мідій вже фіксували в 2004 році. Сонс підкреслила, що те, що сталося в 2019 році на каліфорнійському узбережжі подія була масштабнішою.

Нагадаємо, кліматологи оприлюднили прогноз, за яким осінь в Україну прийде вже у серпні – з дощами і зниженням температури.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus