USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Гватемалі знайшли невідоме місто Майя, яке складається із 60 тисяч будівель
Нова знахідка, на думку вчених дозволяє говорити про те, що чисельність населення цивілізації Майя була значно більше, ніж прийнято вважати до цих пір.

Дослідники знайшли місто Майя в джунглях у Гватемалі. Воно складається із близько 60 тисяч різних будівель.

У поселенні збереглися руїни будинків, палаців, терас і доріг, а також складних систем іригації, передає Уніан.

Місто вдалося виявити за допомогою лідара (оптичного локатора, LiDAR). Він прибрав зображення крон дерев із цифрових знімків місцевості, і під ними вчені побачили місто. Всього в рамках дослідження було вивчено 2100 квадратних кілометрів поверхні на території біосферного заповідника на півночі Гватемали.

«Знахідка дає ясно зрозуміти, що весь регіон був одним великим ареалом розселення, масштаби і щільність якого були сильно недооцінені», - заявив один з авторів дослідження.

Нова знахідка, на думку вчених дозволяє говорити про те, що чисельність населення цивілізації Майя була значно більше, ніж прийнято вважати до цих пір. Раніше її оцінювали в 5 млн осіб, у той час як тепер дослідники вважають, що можна говорити про 10-15 млн. Більшість з них могли жити на віддалених болотистих територіях в джунглях, які раніше вважалися безлюдними.

Дослідження стало лише першою частиною трирічного проекту, в рамках якого за допомогою лідара вчені мають намір досліджувати понад 14 тисяч квадратних кілометрів території джунглів Гватемали.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus