USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Греції будівельники відкопали обезголовлену Афродіту
Трофеями будівельників метро стали також 300 тисяч античних артефактів.

Обезголовлену статую Афродіти виявили під час робіт із будівництва метро в грецькому припортовому місті Салоніки.

Мармурова статуя давньогрецької богині любові і краси була знайдена недалеко від церкви Айя-Софія, яку відносять до візантійського періоду. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава компанії Attiko Metro Яніс Мілопулос, назвавши знахідку «Афродітою метро Салоніки», передає Вокруг Света.

Експертам ще належить оцінити цінність археологічних артефактів, серед яких мозаїчні підлоги візантійського періоду і близько 300 000 предметів античної культури.

Будівництво метро в Салоніках триває більше 10 років. Весь цей період між будівельниками і вченими ведуться запеклі суперечки. Така ж ситуація склалася в Афінах, коли тягнули гілку метро, ​​кожен квадратний метр якого був усіяний античними мозаїками і мармуром.

Розширення лінії в Салоніках, як очікують, обійдеться місту приблизно в $ 1,5 мільярда.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus