USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Гренландії під 1,5-кілометровим шаром льоду знайшли рослини
Науковці із Вермонтського університету (США) виявили рослини під льодом у Гренландії. Зразки матеріалу зібрали ще в 1966 році, однак проаналізували їх лише зараз.

Про це йдеться на сайті університету, передає Thromadske.

Так, у 1966 році науковці армії США пробурили приблизно 1,5 кілометра льоду на північному заході Гренландії і витягли з дна заморожений осад. Він десятиліттями лежав в морозилці, поки не був виявлений у 2017 році.

У 2019 році науковець з Вермонтського університету Ендрю Христос вирішив виявлені зразки вивчити. Під час дослідження він побачив у мікроскоп не лише пісок і камінь, а ще й гілки з листям.

«Ми виявили тендітні рослинні структури, що чудово збереглися. Це скам’янілості, але вони мають такий вигляд, наче померли вчора. Це капсула часу того, що раніше жило в Гренландії, і чого ми не змогли б знайти більше ніде», – зазначив Христос.

Це дослідження свідчить про те, що раніше частина Гренландії, де виявили знахідку, була вкрита рослинами. Ймовірно, це був хвойний ліс.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus