USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Гонконзі створили мініатюрного робопса, якого можна запрограмувати під свої потреби
Гонконзький стартап MangDang створив мініатюрного робота-пса Mini Pupper.

Довжина апарату становить 209 міліметрів, ширина – 109 мм, а висота – 165. Пристрій важить всього пів кілограма.

Про це повідомляє New Atlas із посиланням на інформацію розробників.

Робота створили для хакерів, оскільки він доступний з відкритим вихідним кодом, який користувачі збирають самостійно. Водночас є також і повністю зібраний варіант. Mini Pupper може бути запрограмований заздалегідь або дистанційно керуватися в режимі реального часу. У ньому інтегрований мікропроцесор Raspberry Pi 4B, сумісний з операційними системами Ubuntu та ROS.
Ропопса можна обладнати сторонніми пристроями, наприклад, модулем LiDAR для сканування та картографування навколишнього середовища, а також камерою з глибоким зондуванням для ідентифікації та відстеження об’єктів.

Робопес має LCD-екран, який можна запрограмувати для зображення різних емоцій. Одне 30-хвилинне зарядження батареї апарата місткістю 800 мегаампер за годину дозволяє роботу бути активним впродовж приблизно 25 хвилин.

Mini Pupper можна придбати у кампанії Kickstarter за 589 доларів (приблизно 15 тисяч грн). У New Atlas вказують, що хоча багато людей захоплюються великими чотириногими роботами Spot, вони не можуть собі їх дозволити через високу вартість. Тому Mini Pupper створили як аналог.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus