USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Франції знайшли середньовічний бургундський некрополь з прикрасами. Фото
На південному сході Франції під час розкопок давньоримського міста Буте археологи виявили некрополь V-VII століть.

З’ясувалося, що кладовище належало племені німецьких варварів – бургундів, які брали активну участь у Великому переселенні народів.

Як повідомляє Урядовий кур'єр, вченими досліджено 227 могил, це лише частина від загальної кількості поховань на цьому місці.

Поховання свідчать про різний соціальний статус. У деяких могилах чоловіки і жінки поховані в гробах, видовбаних зі стовбурів дерев, а інші мають плити з каменю-пісковику. У 30 могилах виявилися навіть меблі і залишки дорогого одягу.
«Більшість предметів – це прикраси або догляд. Археологи знайшли дюжину прикрашених кістяних гребенів, скляні намистини, пряжки для ременів і взуття, набір туалетного приладдя з трьох частин, срібну позолочену фібулу у формі хижого птаха з гранатовим оком і набір фібул у формі коней, які скачуть. Знайдено також наконечник стріли і кинджал», – йдеться в повідомленні.
Радіовуглецеве датування і аналіз артефактів датують некрополь між другою половиною V століття і другою половиною VII століття. Знахідки вказують, що після заснування Першого Бургундського королівства в місті Буте тут проживало стабільне населення з племені Бургундії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus