USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Франції знайшли масове поховання доби неоліту
Археологи виявили масове поховання епохи пізнього неоліту (3100-2900 рр. до н. е.) на місці будівництва шосе на території кантону Сен-Дульшар в Центральній Франції.

Про це повідомляє ТСН.

Тіла 40 осіб були поховані в прямокутній ямі довжиною 4 метри і шириною 1,8 метра. Швидше за все, покійні спочивали в якійсь дерев’яній конструкції, яка не збереглася.

Розташування скелетних останків вказує на те, що похоронна яма заповнювалася поступово, і нові тіла вкладалися поверх попередніх.
Надалі поховання було закрито кам’яною плитою, яка згодом впала в похоронну камеру. Судячи зі скелета, в могилі знаходилися тіла чоловіків, жінок, дітей і підлітків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus