USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Фінляндії зафіксували нову форму полярного сяйва. Відео
У Фінляндії зафіксували нову форму полярного сяйва.

Аматорське відео незвичайного явища з’явилося в Facebook, повідомляє Aspi News.

Полярні сяйва виникають, коли заряджені частинки, такі як електрони, викидаються сонцем і направляються до полюсів Землі магнітним полем нашої планети. Там вони взаємодіють з газами в атмосфері, включаючи кисень і азот, збільшуючи енергію цих газів – енергію, яка згодом виділяється у вигляді світла.

«Це те ж саме, що і неонові лампи», – говорить Мінна Палмрот, професор обчислювальної фізики космосу в Гельсінкі. «По суті, ми можемо сказати, що полярні сяйва – це небесні неонові лампи».

Полярне сяйво раніше було помічено в багатьох формах, включаючи дуги, спіралі і корону. Але тепер, завдяки ентузіастам-любителям, виявлена раніше невідома форма, яка, як стверджують вчені, нагадує піщані дюни.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus