USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Данії знайшли понад 20 золотих медальйонів 1500-річної давнини
Відкриття 1500-річного золота вразила дослідників у Данії. Це один з найбільших, найцінніших і найкрасивіших золотих скарбів в історії Данії.



Про це повідомляє intvua.

Археолог виявив за допомогою металошукача 22 вироби, які, ймовірно, датуються V століттям і мають загальну вагу 945 грам. Це місце поблизу Джеллінга, який колись вважався важливим центром країни і є важливим археологічним пам'ятником.

Знахідка складається переважно з чудово прикрашених медальйонів. Деякі виготовлені з давньоримських монет.

Деякі прикраси мають рунічні написи, які посилаються на скандинавську міфологію. Скарб має бути виставлений у Музейній асоціації Вейле з 3 лютого 2022 року.

Експерт Мортен Ексбоу порівнює значення артефактів з так званими золотими рогами з Галлехуса-двома рогами для пиття, які є одними з найвідоміших об'єктів в історії Данії.


Музейна асоціація підкреслювала: «Захоплююча подорож з цим золотом багато розповідає про європейський континент, який вже тоді був тісно пов'язаний з торгівлею та війною». Це приблизно 775 р. нашої ери.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus