USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Данії розробили технологію друку індивідуальних протезів кісток
Данський стартап Particle3D розробив технологію друку пористих протезів кісток з ортофосфату кальцію і готовий почати її тестування на людях найближчим часом.

Про це повідомляє Thromadske.

Так, ця технологія дозволяє не тільки створювати індивідуальні протези під кожного пацієнта, але і за кілька років відновити живу тканину скелета.

Створені імпланти швидко починають заміщатися клітинами організму і через деякий час перетворюються на справжні кістки. Вчені провели тести на свинях і мишах, які показали, що вже через вісім тижнів після операції у протез проростають кровоносні судини.

Перші тести аналогічної технології, які були проведені на людях у США, дозволяють говорити про те, що повне заміщення протеза клітинами організму відбувається менш ніж за рік.

Разом з тим, у таких протезів є і недолік – їхня менша міцність в порівнянні зі справжніми кістками. Тобто, до повного відновлення на кінцівку не можна робити навантаження.

Для створення такого протеза необхідно провести сканування пошкодженого місця, завантажити отримані дані в систему автоматизованого проєктування, внести корективи в отриману модель і відправити на друк.

Використання таких протезів передбачає тільки одну операцію, з їх установки. Крім того, в надруковану конструкцію можна внести необхідні ліки, які будуть вивільнятися протягом декількох місяців після встановлення імпланту.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus