USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Чумацькому Шляху виявили джерело потужного випромінювання
Астрономи прийшли до висновку, що джерелом гамма-променів, які випускаються центром галактики, є скупчення нейтронних зірок.

Група астрономів встановила, що джерелом потужного гамма-випромінювання, що випускається центром галактики, є скупчення нейтронних зірок, передає Korrespondent.net.

Спочатку фахівці вважали, що джерелом випромінювання є темна матерія. В ході дослідження вони задіяли космічний телескоп Fermi, призначений для спостереження за різними областями космосу в гамма-діапазоні.

Вчені також провели гідродинамічний моделювання розподілу газу. Це необхідно було для того, щоб підтвердити, що саме темна матерія є джерелом гамма-випромінювання.

Однак в підсумку дослідники прийшли до висновку, що найбільш імовірним джерелом є мілісекундним пульсари - нейтронні зірки, період обертання яких навколо своєї осі становить 1-10 мілісекунд.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus