USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Чорнобильській зоні знайшли вцілілу «казкову» хатинку. Фото
У зоні відчуження, яка постраждала після катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС), знайшли унікальну поліську хату, що повністю збереглася й не зруйнувалася за 34 роки.

Світлини пам’ятки опублікували на сторінці Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника у Facebook, повідомляє OBOZREVATEL.

На них детально можна розгледіти дерев’яний зруб, солом’яну стріху, яку обплели дикі виткі рослини, та навіть маленькі вікна, які за час запустіння оселі навіть не потріскалися.

За словами працівників заповідника, хату виявили в безлюдних Ладижичах Іванківського району Київської області, що за 15 км від ЧАЕС. Водночас більшість сусідніх хат уже давно зруйнувалися. Нині в згаданому селі живе лише 13 людей, яких називають самоселами. Адже після аварії людей звідти масово вивезли.
«Ця хата тільки ще більше вгрузла в рідну землю, ніби вкорінилась, щоб витримати невмолимий вплив часу. Хіба що, може, у хатинці поселилися нові мешканці, які наповнюють її новим духом? Раптом тут зупиняється Лісовик або дідусь Ох, щоб набратися сил і далі подорожувати українськими казками? Або просто сюди забігають лісові звірі, шукаючи і прихистку, і захисту? Хто-хто в цій хатинці живе?» – написали автори допису під фото.
Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Грудня 2020 09:26
А колись там жили щасливі люди. Багатий і сонячний край. Якому дободятлу прийшла в голову ідея будувати там атомну станцію? Бідні люди, що вони пережили, !!!!!!!! Як це страшно, коли цілі поселення мають пережити ці страждання. І все завдячуючи тим недоумками.
Сергій Показати IP 13 Грудня 2020 16:49
Я із задоволенням переїхав би і зараз туда жить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus