USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У бурштині знайшли рештки жаб, ровесниць динозаврів
У М'янмі в бурштині виявили залишки чотирьох жаб, які жили майже 99 мільйонів років тому. Відзначається, що це найдавніші жаби з коли-небудь знайдених у бурштині: так, попередні знахідки датуються 40 мільйонами років – на Карибських островах, і 25 мільйонів років – у Мексиці, повідомляє Урядовий кур'єр.




За словами герпетолога Девіда Блекберна (David Blackburn) із Флоридського музею природознавства (Florida Museum of Natural History), нова знахідка особливо примітна тим, що виявлені жаби були частиною тропічної екосистеми, яка не сильно відрізнялася від сучасної, якщо не брати до уваги динозаврів.

Серед знайдених жаб найкраще збереглася раніше невідомий вид Electrorana limoae. Науковці зазначили, що у цьому бурштині вона має голову, передні кінцівки, частину хребта, залишки задніх кінцівок жаби, а також невідомого жука. Сама жаба близько трьох сантиметрів у довжину, схоже, що вона не встигла повністю сформуватися до смерті.





Через відсутність інших частин тіла у неї науковцям важко визначити, як вона пов’язана з іншими жабами. Знайдені залишки можуть вказувати на те, що Electrorana limoae відноситься до жерлянки (Bombina) або до жаб-повитух (Alytes), але жаби цих видів живуть в помірному кліматі, а не в дощових лісах.




Робота, присвячена дослідженню, була опублікована в журналі Nature Scientific Reports, коротко про неї повідомляє портал ScienceAlert.




Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus