USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Британії знайшли незвичайний саркофаг римської епохи
У Великій Британії випадково виявили унікальний кам’яний саркофаг, всередині якого знаходилися останки двох осіб.

Саркофаг був знайдений в Сіднейських садах, в місті Бат, де в рамках реставраційних робіт ведуться розкопки.

Також були знайдені маленькі червоні і сині намистини і горщик, який, можливо, використовувався для підношення їжі в рамках язичницького ритуалу.

Археологиня Келлі Медіган з LP Archeology сказала, що знахідка скелета всередині труни була «рідкістю», яка дає уявлення про похоронні практики 2000 років тому. За словами вченої, в даний час проводяться первинні лабораторні дослідження, і є надія, що це дозволить дізнатися більше про те, хто були люди в труні, звідки вони, а також про їх загальне здоров’я і благополуччя.

Також було виявлене кремаційне поховання, яке на сьогодні є єдиним зареєстрованим кремаційним похованням на Батвікському кладовищі.

Радниця Historic England Сільвія Уорман сказала: «Це перша знахідка для Батвіка і дійсно значуща знахідка для Римського Бата як об’єкта всесвітньої спадщини. Після завершення наукового дослідження останків, ймовірно, ми дізнаємось набагато більше про життя, смерть і практику поховання жителів Римського Бата».

Після завершення досліджень саркофаг може бути виставлений в Храмі Мінерви в Ботанічному саду Північно-Східного Сомерсета.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus