USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Британії виявили рідкісного вимираючого хижака
У Великобританії виявили рідкісного вимираючого хижака сімейства котячих.Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА.

Волонтери природоохоронної організації Wildcat Haven знайшли в британських лісах двох кошенят вимираючої шотландської дикої кішки. Малюки залишилися сиротами і потрапили до притулку-заповідника на заході Шотландії.


Шотландська дика кішка занесена до Червоної Книги, як одна з найрідкісніших тварин. За підрахунками вчених, до початку 2018 року чисельність кішок цього виду на Землі становила лише 35 особин. Пара кошенят-сиріт підвищила існуючу популяцію відразу на 6 відсотків.


Шотландські дикі кішки, відомі як Felis silvestris grampia, стали постійними мешканцями Британії близько 6,5 тисяч років тому.

Протягом століть життя з людьми дикі коти відрізнялися виключно лютим характером та вибиралися з гірських соснових лісів лише задля легкої наживи.

Продовольче питання і стало однією з тих причин, через які котиків зненавиділи місцеві жителі. Поки одні вшановували котів як тотеми, більшість людей відловлювала та відстрілювала їх на теренах Уельсу, Англії та Південної Шотландії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus