USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.95
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Британії створили «розумний» браслет, здатний контролювати емоції
Інженери зі «Школи обчислень і комунікацій» університету Ланкастера (Великобританія) розробили «розумний» браслет, який змінює колір, нагрівається, вібрує і стискає зап’ястя носія при зміні рівня його емоційного збудження.

Стаття з описом нової технології опублікована на порталі EurekAlert, повідомляє Телеграф.

За словами творців пристрою, цей браслет допоможе пацієнтам з афективними розладами, такими як депресія і біполярні розлади, а також просто людям, що страждають від раптових «недоречних емоцій» (страх, тривога, лють, злість і так далі), тримати свої почуття під контролем .

При цьому «розумний» гаджет, створений з термочутливих, що реагують на температуру шкіри матеріалів, абсолютно самодостатній: так, він не вимагає синхронізації, наприклад, зі смартфоном.

«Попередні роботи над схожою технологією були зосереджені на графіках і абстрактної візуалізації біосигналів на мобільних і веб-інтерфейси. Однак ми зосередилися на пристроях, які надягають на руку і працюють не тільки за допомогою візуальних сигналів, але також можуть відчуватися через вібрацію, відчуття «затягування» і тепла. При цьому не потрібний доступ до інших програм. Наші прототипи надають дані в режимі реального часу», – розповів Мухаммед Умайр, один з авторів розробки.

Під час випробувань добровольці носили браслети протягом 8-16 годин: вони грали, спілкувалися з іншими людьми, працювали, сміялися, відпочивали, дивилися фільми, відчували страх, здивування – в загальному, весь спектр емоцій, присутніх в повсякденному житті. Тим часом датчик, щільно прилягає до зап’ястя, стежив за зміною почуттів шляхом вимірювання електричної активності шкіри і подавав сигнали.

Як підкреслив Умайр, завдяки браслету учасники тестів почали звертати увагу на свої миттєві емоційні реакції, розуміли, коли їх настрій змінювався дуже різко, при цьому вони могли усвідомлювати і аналізувати причини цих змін.

Інженери мають намір провести додаткові тести, щоб краще вивчити використовувані матеріали, модернізувати пристрій і знайти для нього найвигідніша дизайнерське рішення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus