USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У Британії чоловік вигулював собаку та знайшов рештки древнього птерозавра
Мешканець Об’єднаного Королівства Джон Уінч вигулював собаку на березі бухти міста Сандаун та випадково помітив уламок викопної щелепи незвичайної форми.

Після того, як він передав знахідку до Портсмутського університету, виявилося, що це справжня щелепа птерозавра.

Про це повідомляє ТСН.

Спочатку таке припущення висловила студентка палеонтологічного факультету Меган Джейкоб, яка першою отримала знайдені зразки. За її словами, фрагмент щелепи має усі характерні особливості, зокрема численні крихітні отвори, в яких містяться дрібні органи для виявлення їжі, а також загострений вигнутий дзьоб.

Вперше фрагмент птерозавра з сімейства тапеярідів виявили у Великій Британії. Вчені зазначають, що він ближче до своїх китайських «родичів», ніж до бразильських: «Лінія оклюзійного краю лежить за переднім краєм передочного отвору, що вказує на схожість з Sinopterus, а не з південноамериканськими тапеяридами, такими як Tapejara, Tupandactylus і Caiuajara. Цей зразок – перший тапеярид у формації Уессекс і один з найстаріших виявлених за межами Китаю».

Новий вид отримав назву Wightia declivirostris, його зразок передали Музею динозаврів в Сандауні, де, ймовірно, представлять відвідувачам.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus