USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Бразилії знайшли рештки «дуже рідкісного» беззубого динозавра
20 Листопада 2021 11:18
0
Вчені виявили у Бразилії останки двоногого беззубого динозавра, який мешкав на Землі 70 мільйонів років тому. Дослідники називають це «дуже рідкісною» знахідкою, повідомляє Science alert.

Це була невелика тварина, довжина якої сягала приблизно метра, а висота – 80 сантиметрів. Він належав до групи терапод, представники якої, як вважається, переважно були хижаками.

Але, що дивно, новий вид, який назвали Berthasaura leopoldinae, не мав зубів. Вчені, які описали знахідку, назвали її «найповнішим скелетом динозавра крейдяного періоду, знайденим у Бразилії».

«Відсутність зубів порушує питання про харчування динозавра. Хоча це не обов’язково означає, що він не їв м’яса. Багато птахів, таких як соколи та канюки, їдять м’ясо дзьобами. Швидше за все, це була всеїдна тварина, яка жила в негостинному середовищі, де їй доводилося їсти все, що можна», – заявив один із авторів дослідження Джоване Алвес Соуза.

Останки динозавра знайшли у штаті Парана під час робіт, що проходили з 2011 до 2014 року. Аналіз показав, що вони належать новому виду, який жив на Землі приблизно 70-80 мільйонів років тому.

Назву новому виду дали на честь Берти Лутц, шанованої бразильської вченої та феміністки, яка померла у 1976 році, а також на честь Марії Леопольдини, імператриці Бразилії, покровительки наук.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus