USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У NASA заявили, що знайшли у нашій галактиці 300 мільйонів потенційно придатних для життя планет
Агентство NASA, Інститут пошуку позаземного розуму SETI і кілька інших наукових організацій провели спільне дослідження і висунули припущення про те, що в межах нашої галактики Чумацький Шлях може перебувати близько 300 мільйонів потенційно придатних для життя планет.

Про це з посиланням на публікацію в The Astronomical Journal пише CNN.

Зазначається, що в ході свого дослідження астрономи спиралися на інформацію, отриману з космічного телескопа «Кеплер». Він у період від 2009 до 2018 року зібрав величезну кількість інформації про мільйони екзопланет. З цієї інформації можна зробити висновок, що в нашій галактиці існує приблизно 300 мільйонів потенційно придатних для життя світів, тобто скелястих планет, здатних підтримувати рідку воду на своїй поверхні.

«Ця цифра – приблизна оцінка з консервативної точки зору, їх може бути набагато більше. Деякі з цих планет можуть бути досить близько, щоб їх можна було вважати «міжзоряними сусідами» – найближча розташована приблизно за 20-30 світлових років», – йдеться у доповіді NASA.
Використавши дані телескопа, вчені визначили, що більше половини схожих на Сонце зірок Чумацького Шляху, ймовірно, мають навколо себе скелясті планети, схожі на Землею за розміром. Також вони звернули увагу на можливість води зберігатися на поверхні планети в рідкому стані. Астрономи відзначають, що кілька сотень з цих планет розташовані в зоні «життя» своїх зірок – там не дуже спекотно і не дуже холодно, тому на таких планетах вода може перебувати в рідкому стані.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus