USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: У NASA створили нову карту зоряного неба з сузір'ями Ейнштейна, Колізеєм та горою Фудзі
З нагоди десятиліття місії Фермі космічне агентство NASA розробило інтерактивну карту зоряного неба. Сузір’я на новій карті названі на честь персонажів або предметів із реального життя, фільмів або коміксів.
Про це повідомляє Громадське з посиланням на офіційний сайт NASA.

Картою зоряного неба можна переміщуватися за допомогою мишки або тачпада, можна клікнути на назву сузір’я і детально дізнатися, кому або чому його присвятили.

Дослідники вирішили назвати сузір’я на честь персонажів або предметів із реального життя, фільмів і коміксів: Ґодзілла, Молот Тора, Альберт Ейнштейн, Тардіс тощо.

До того ж кілька сузір’їв отримали назви історичних пам’яток: Колізей, Ейфелева вежа, гора Фудзі і міст Золота брама.

Також, на небі з’явився справжній Маленький принц – це схематичне зображення планети, на якій стоїть хлопчик.

Орбітальна гамма-обсерваторія Фермі GLAST з 2008 року досліджує гамма-сплески, різні космологічні та астрофізичні процеси в інших галактиках. Зокрема, за її допомоги вдалося вперше знайти джерело нейтрино надвисоких енергій, яким виявився блазар.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus